top of page

Priskomiteen

Frode Alfheim (komitéleder) 

Frode Alfheim ble valgt som leder i Industri Energi (i dag IE&FLT) på Landsmøtet i 2017. Han har vært nestleder fra 2010 og jobbet i LO-systemet siden 90-tallet. Alfheim har vært politisk rådgiver i tre departementer og kommer opprinnelig fra Dønna i Nordland.

Tor-Arne_Solbakken.jpg

Tor-Arne Solbakken

Tor-Arne Solbakken har bakgrunn fra Forsvaret som sivilt ansatt og er utdannet som landbruksmekaniker. Solbakken var nestleder i Norsk Tjenestemannslag fra 1998 til 2005, han var LO-sekretær fra 2005 til 2009 og nestleder i LO fra 2009 til 2017.

Raymond_Johansen.jpg

Raymond Johansen

Raymond Johansen er generalsekretær i Norsk Folkehjelp siden 2024. Han er opprinnelig rørlegger og politiker (Ap). Tidligere har han bl.a. vært byrådsleder i Oslo fra 2015 til 2023, statssekretær i Utenriksdepartementet og partisekretær i Arbeiderpartiet.

Atle Høie

Atle Høie er generalsekretær i den globale fagforeningen IndustriAll Global Union. Høie er tidligere internasjonal rådgiver i Fellesforbundet og har hatt styreverv i LOs styringsorgan for solidaritetsarbeid, Internasjonal Faglig Solidaritet (IFS) og Norsk Folkehjelp.

Haldis Holst

Haldis Holst er Haldis er visepresident i Education International og har bakgrunn som blant annet nestleder i Utdanningsforbundet i Norge. Hun har jobbet tett med situasjonen for lærerfagforeningene i Bahrain og har det daglige ansvaret for Education Internationals arbeid med menneskerettigheter, faglige rettigheter og solidaritet.

haavard_lismoen.jpg

Håvard Lismoen

Håvard Lismoen er fagsjef i YS med ansvar for arbeidslivspolitikk og har blant annet ansvaret for YS Arbeidslivsbarometer. Han har tidligere jobbet som forsker ved Fafo.

Liv Tørres

Liv Tørres er leder for Internasjonal avdeling i LO. Tidligere har hun vært direktør ved Nobels Fredssenter, generalsekretær i Norsk Folkehjelp og Director ved Pathfinder for Peaceful, Just and Inclusive Societies NYU CIC for New York University. Tørres har bakgrunn fra Fafo, Universitetet i Oslo og Forskningsrådet, og har doktorgrad i statsvitenskap om fagbevegelsen i Sør-Afrika. Hun har vært rådgiver for fagbevegelse og myndigheter når det gjelder spørsmål om demokratisering og organisasjonenes rolle, og var i 2011 politisk rådgiver for Arbeidsministeren.

bottom of page